Zavařování a nakládání

Krizová kuchařka ze Svatojánu

Eva Francová, 1968-

Knihy

Jak vařit z omezených zdrojů v době krize? Jak si v domácích podmínkách vyrobit základní drogerii, kosmetiku, léčivé přípravky z bylin a další nezbytnosti? Nenechte nic náhodě a buďte…

Průvodce světem fermentace podle farmhouse culture : domácí výroba pokrmů a nápojů s živými kulturami včetně 100 receptů od kimči po kombuchu

Kathryn Lukas, 1963-

Knihy

Příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista. Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě…

Konzervování

Oded Schwartz

Knihy

Moderní ilustrovaný průvodce všemi způsoby konzervování.Průvodce všemi způsoby konzervace potravin a světové speciality. Ovoce, zelenina, masa, ryby, sýry – více než 150 vynikajících…

Džemy, marmelády & čatní

Knihy

Prověřené a vyzkoušené recepty.

Zavařování : domácí marmelády a čatní

Knihy

Kuchařka obsahuje rady a tipy na práci se surovinami. Popisuje postup při přípravě zavařených pokrmů pro děti, dospělé i diabetiky. Uvádí dobu přípravy, přehled surovin i počet porcí…

Nápady na dárky z mojí kuchyně : co nám nabízí příroda a zahrada

Knihy

S pomocí těchto receptů vykouzlíte ve vaší kuchyní opravdové zázraky. Vždyť zahrada a příroda vůbec jsou zdrojem nevyčerpatelného množství skvělých přísad, kterými můžete naplnit…

Dárky z mojí kuchyně : skvělé nápady na originální balení

Regine Stroner

Knihy

Napadlo vás někdy, že byste mohli doma vyrobené dobroty věnovat svým přátelům či blízkým a způsobit jim tím radost? Zkuste to a přesvědčete se na vlastní oči. A abyste to měli snadnější,…

Malá škola zavařování

Knihy

Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly, želé či alkoholické nápoje, jak nakládat…

Zavařujeme bez chemie

Olga Drahotínská

Knihy

Jak uchovávat potraviny : zavařujeme, zmrazujeme, sušíme, nakládáme

Gabriele Lehari, 1958-

Knihy

Chcete si užít sklizeň z vaší zahrádky i během roku? Nemáte chuť denně nakupovat? Rádi byste vždy měli po ruce čerstvé potraviny? Poradíme vám, jak na to! V této knize získáte potřebné…

Domácí recepty z farmy

Cosima Bellersen Quirini, 1960-

Knihy

Recepty na zpracování vlastních surovin - ovoce a zeleniny, zavařování, sušení. Domácí výroba másla, chleba, sýrů, uzenin, čokolády a různých cukrovinek ad.

Zavařování

Knihy

Domácí je nejlepší! Jahodový džem, švestková povidla, sladkokyselé okurky, ale třeba i nakládaný hermelín nebo utopence - to všechno si nyní můžete snadno a rychle připravit doma. V nové…

Nejlepší je domácí : výrobky pro zdraví, krásu a čistotu

Markéta Vopičková Cipprová, 1971-

Knihy

Recepty, návody a nápady pro domácnost bez chemie a výrobu domácí kosmetiky a využití bylinek.

Marmelády : nejlepší recepty : děláme si sami marmelády, džemy, rosoly a ovocné pomazánky

Herbert Rhein

Knihy

Přináší přehled různých druhů ovoce, obsah vitaminů a minerálních látek v jednotlivých druzích i dobu sklizně. Popisuje jaké přístroje, pomůcky a přísady, které jsou potřeba při…

Uzení, nakládání a konzervování masa : od šunky po žebírka

Bernhard Gahm

Knihy

Vepřové, hovězí, jehněčí, drůbeží nebo zvěřina – ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit domácí trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský…

Užitková zahrada : zelenina, byliny a ovoce z vlastní sklizně

Hans-Werner Bastian

Knihy

Bohatě ilustrovaná příručka pro ty, kteří chtějí konzumovat zdravé potraviny ze své vlastní užitkové zahrady.Publikace obsahuje podrobné informace o plánování a zakládaní užitkové…

Domácí zavařování : 240 receptů

Magdalena Wagnerová, 1960-

Knihy

Domácí zavařováníWagnerová Magdalena V dřívějších dobách se zavařovalo především z úsporných důvodů, ale také kvůli tomu, že v obchodech mnoho věcí nebylo. Vzpomeňme na výrobu…

Uchovávání úrody : tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle

Knihy

Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých…

Marmelády : domácí delikatesy

Knihy

Tato rada vám přináší báječný výběr praktických a neodolatelných receptů nejenom na hamburgery, ale i na makronky, cupcakes a muffiny a na marmelády. Dozvíte se nejen ingredience, ale i…

Sklenice plné dobrot : zavařujeme a konzervujeme po celý rok

Katarzyna Marciniewicz

Knihy

Místo do obchodu zajděte do spíže. Vytvořit chuťově umělecké dílo v zavařovací sklenici je snadné a především vynikající! Nahlédněte s námi do tajů zavařování a připravte si zlaté…

Marmelády a želé : [dokonalá chuť v jediné sklenici - radost z vlastní výroby]

Hans Gerlach

Knihy

Není nad domácí marmelády! Zavařeniny jsou seřazeny podle hlavní sezony ovoce. Připravujeme je z kvalitních surovin, které sami vybíráme. Na jaře lákají jahody, rebarbora, v létě třešně,…

Zelenina

Knihy

Zavařujeme a nakládáme, domácí léčba a kosmetika, pěstujeme nejlepší druhy.

Mářina kuchařka : recepty, kronika našeho života

Marie Stejskalová, 1873-1968

Knihy

Kniha obsahuje kromě kuchařských receptů hospodyně hudebního skladatele Leoše Janáčka i zajímavé informace z jeho života.

Divoké kvašené nápoje : limonády, piva, vína, medoviny

Pascal Baudar, 1961-

Knihy

Text zasvětí začínající nadšence do kvašení i zkušené domovarníky do tajů divokých i domestikovaných bylin, ovoce, bobulí a dalších přírodních přísad, ze kterých lze vyrobit lahodné…

Z babiččina receptáře : vaříme, pečeme, zavařujeme, domácí lékárna

Vladimír Doležal, 1952-

Knihy

Mnoho z nás vzpomíná na ty vynikající pokrmy, které vařily naše babičky. A autoři této publikace vycházejí právě z receptů, které jim jejich babička po celá léta psala krasopisným…

Zavařujeme jinak

Knihy

Kniha plná receptů na zavařování nejrůznějších dobrot.

Tajné zahrádkové recepty naší babičky

Klára Trnková, 1949-

Knihy

Tentokrát se s babiččiným sešitkem vydáme na zahrádku a budeme se věnovat receptům ze všeho, co si můžeme sami vypěstovat. Ovoce, zelenina a bylinky vyrostlé bez chemie a hnojené přirozeně…

Džemy a zavařeniny : 50 snadných receptů

Mariagrazia Villa

Knihy

Od dávných dob lidé pociťovali nutnost uchování potravy na méně příhodná období. Academia Barilla vybrala pro tuto knihu 50 receptů zavařenin, kompotů, džemů a čatní. Jakmile jste jednou…

Dárky z přírody

Anne Rogge, 1979-

Knihy

Neexistuje pro mě nic lepšího než se toulat přírodou a objevovat při tom malé i velké poklady, které se s trochou námahy mohou proměnit v milé dárky. Tak uvádí autorka svou knihu, kterou…

Kniha osvědčených bylinkových receptů : domácí džusy, džemy & marmelády, bylinková vína, likéry & bylinkové pálenky, octy & oleje

Siegrid Hirsch

Knihy

Autorka publikace je uznávanou rakouskou odbornicí ve světě využití léčivých bylin. Její kniha bylinkových receptů přináší koncentrovanou sílu bylin ve více než 350 autentických receptech…

Zkvašeno : kuchařka na doma

Zuzana Ouhrabková

Knihy

Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace…

Domácí soběstačnost : co nás naše babičky nenaučily : jedlé rostliny, čaje, kávy, piva a limonády, zdravé polotovary, domácí koření, první pomoc z přírody, přírodní kosmetika a drogerie

Radka Svatošová, 1974-

Knihy

Kniha je určena lidem, kteří vlastní menší zahrádky, anebo jen okno v paneláku, a snaží se přitom žít zdravě, ekologicky a co nejvíce soběstačně. Najdete v ní nejen recepty na hotové…

Potraviny z vlastní zahrady : jednoduchý návod, jak pěstovat ovoce, zeleninu, bylinky a další rostliny

Richard Gianfrancesco, 1972-

Knihy

Jednoduchý návod, jak pěstovat ovoce, zeleninu, bylinky a další rostliny Kniha představuje kompletního průvodce po stovkách plodin, jež můžete úspěšně pěstovat doma. Bez ohledu na to,…

Zavařujeme a nakládáme : podle vyzkoušených receptů

Alena Doležalová, 1958-

Knihy

Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů. Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které…

Nalož to : kujme pi©kle v kuchyni

Daniela Turecká

Knihy

Do deseti kapitol pro vás autorka naložila plísňové, měkké i tvrdé sýry, zeleninu, vejce nebo třeba anglickou snídani. Společně si dáte ty nejlepší chuťovky k pivu nebo se vydáte (mastným…

Domácí marmelády od Hanky

Hana Chmelíková, 1961-

Knihy

Nejlepší marmeláda je domácí! Vyrobit jam nebo marmeládu, kterou budou vaše děti zbožňovat, není vůbec těžké. Recepty v bio kvalitě plné fantazie, tentokrát obohacené o buchty, koláče…

Babiččiny recepty na přirozenější život

Klára Trnková, 1949-

Knihy

Praktické rady našich předků týkající se šetrnějšího způsobu života, ekologického pěstování rostlin, skladování a konzervování potravin, třídění odpadu.

Domácnost bez chemie : šetrné čištění, uchovávání potravin, péče tělo

Joanna Tołłoczko-Syndoman

Knihy

Je možné vyloučit škodlivé chemikálie z prostředí, kde žijeme? Určitě ano a úsilí, které na to vynaložíme, rozhodně stojí za návrat přirozené rovnováhy do těla. Tento průvodce vám…

Konec plýtvání jídlem : více než 333 udržitelných receptů a nápadů, jak beze zbytku zužitkovat potraviny

Knihy

Kniha chce ukázat, jak každý může omezit plýtvání jídlem a tím chránit životní prostředí a také ušetřit. Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat,…

Domácí špajzka

Kamila Procházková

Knihy

Návody na zpracování ovoce a zeleniny, hub, ořechů, bylin ap. Mražení, sušení, zavařování, nakládání do soli, kvašení. Recepty na přípravu kompotů, džemů, sirupů, čajů ad.

Jak se žije u Wohllebenů : samozásobitelství v praxi

Miriam Wohlleben

Knihy

Wohllebenovi v této knize radí samozásobitelům co je třeba vědět, aby to fungovalo. Vlastní ovoce a zelenina, vlastní vajíčka i vlastní maso – Wohllebenovi se zásobují sami a po více než…

Konzervování a zavařování

Dick Strawbridge, 1959-

Knihy

Každý z nás už si zřejmě někdy pochutnával na domácích zavařeninách a mnozí nostalgicky vzpomínáme na časy, kdy jimi voněla celá babiččina spíž. Proč ale jenom vzpomínat? Co vám…

Konzervujeme po celý rok : vše o dokonalém uchovávání zásob

Heinz K. Gans

Knihy

Konzervování potravin, ať už je to zavařování ovoce a zeleniny, nakládání hub do oleje či uzení masa, neztratilo ani v době supermarketů nic ze svého kouzla. Naopak! Úrodu z naší zahrádky…

Zavařování : podle našich babiček i moderně

Růžena Přibylová, 1970-

Knihy

Recepty na zavařování ovoce, příprava marmelád, džemů, želé, rosolů, povidel, nakládaného ovoce, pečeného čaje, zavařování a kvašení zeleniny.

Zavařujeme ovoce a zeleninu

Jaroslav Vašák, 1947-

Knihy

Vše o konzervování ovoce a zeleniny.

Kuchařka našich babiček a prababiček : kniha rad a receptů z dob první republiky pro ty, kteří rádi vaří

Vlasta Jakoubková

Knihy

V kuchařce našich babiček a prababiček si uděláme výpravu do kuchyně předků autorky. Tradiční, léty prověřené rodinné recepty, přijdou k chuti i dnes a obohatí váš jídelníček.

Babička zavařuje

Jiří Kareš

Knihy

Rady a návody na zavařování ovoce, zeleniny, hub a masa. Kuchařské předpisy na jídla z vyrobených kompotů a marmelád, naložené zeleniny, zavařeného masa.

Dárky z kuchyně : zavařované, nakládané, marinované

Knihy

V této knize vám představujeme širokou paletu klasických receptů, oblíbených v mnoha rodinách. Třešňovým kompotem nebo jahodovým džemem počínaje přes lilek v sirupu a nakládané okurky…

Nakládačka na věčné časy

Daniela Turecká

Knihy

Ať už býváte občas naložení všelijak, mít v lednici zásobu naložených dobrot se vždycky vyplatí. Nakládané dobroty do sklenic uzavřené jsou gró této netradiční kuchařky. Sýry, uzeniny,…

Děláme si všechno sami : průvodce na cestě k soběstačnosti

Liz Wright, 1957-

Knihy

Praktické rady pro soběstačný život - pěstování rostlin, chov hospodářských zvířat, lov zvěře a ryb, sběr hub, plodin a rostlin ve volné přírodě, zpracování vlastní úrody, kuchařské…

Uchováváme potraviny bez elektrické energie : podle receptů našich babiček

Alena Anežka Gajdušková, 1971-

Knihy

Uchovávání potravin v domácnosti podle našich předků. Skladování, konzervování a sterilování. Výroba destilátů a likérů.

Fermentované potraviny ke každému jídlu : kuchařka plná rychlých a snadných receptů s 10 potravinami bohatými na živé kultury

Hayley Barisa Ryczek

Knihy

Lidé opět objevují výrobu, chuť apřínosy potravin sživými kulturami. Fermentované výrobky odjogurtu přes kysané zelí až po kombuchu si získaly na popularitě. Anaprosto právem! Najdete…