Doba jedová 9. Cukr : diabetes, rakovina, demence, obezita
To chci
Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem –
v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy: • třetina všech dospělých trpí obezitou, • dvě třetiny dospělých nadváhou, • téměř každý sedmý je diabetik • a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu. Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.
… celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor:
-
Gary Taubes, 1956-
- Další autoři:
-
Václav Petr, 1953-
- Typ dokumentu:
- Knihy
- Rozsah:
- 410 stran ;
- Z cyklu:
-
- Vydáno:
-
V Praze :
Stanislav Juhaňák - Triton,
2018
- Vydání:
- 1. vydání
- Témata:
- Popis jednotky:
- Přeloženo z angličtiny
- Fyzický popis:
- 410 stran ; 20 cm
- Bibliografie:
- Obsahuje bibliografii a rejstřík
- ISBN:
- 978-80-7553-342-5