Ze zámoří do Čech : čokoláda, čaj a káva v raném novověku

To chci

V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a vínu. Tyto tři nealkoholické novinky nejprve vzbudily pozornost mezi cestovateli a lékaři, později…

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor:
Karel Černý
Typ dokumentu:
Knihy
Rozsah:
494 stran, 14 nečíslovaných stran obrazových příloh
Vydáno:
Praha : Academia, Středisko společných činností AV ČR, v.v.i., 2020
Vydání:
Vydání první
Témata:
Fyzický popis:
494 stran, 14 nečíslovaných stran obrazových příloh
ISBN:
978-80-200-3149-5

:


Jednotky

Nápověda
Pro vytváření rezervací/objednávek je třeba se přihlásit.
Dostupnost Stav Oddělení Sbírka Umístění Více informací Signatura
Absenčně
Načítá se…
Naučné oddělení
66

Podobné