Ze zámoří do Čech : čokoláda, čaj a káva v raném novověku

To chci

V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a vínu. Tyto tři nealkoholické novinky nejprve vzbudily pozornost mezi cestovateli a lékaři, později celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor:
Karel Černý, 1974-
Typ dokumentu:
Knihy
Rozsah:
494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh :
Vydáno:
Praha : Academia, 2020.
Vydání:
Vydání první
Edice:
Historie
Témata:
Popis jednotky:
Chronologický přehled.
Fyzický popis:
494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace, portréty, faksimile.
Bibliografie:
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík.
ISBN:
978-80-200-3149-5

:


Jednotky

Nápověda
Pro vytváření rezervací/objednávek je třeba se přihlásit.
Dostupnost Stav Oddělení Sbírka Umístění Více informací Signatura
Absenčně
Načítá se…
Knihovna AV ČR - Národní
Depozitář / do 30 minut
F 148976
Absenčně
Načítá se…
Knihovna AV ČR - Národní
Depozitář / do 30 minut
F 148976

Podobné