Lidové hrnčířství v českých zemích
S použitím věcných, archivních i metodologických a gnoseologických pramenů, jakož i živé paměti lidí podnikl autor touto knihou "první systematický pokus o klasifikaci lidové hrnčiny". Analyzuje výrobní a společenské vztahy vtéto oblasti tvorby, určuje povahu jejích produktů zhruba od 17. do přelomu 19. a 20. století a vystihuje tehdejší … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor:
- Typ dokumentu:
- Knihy
- Rozsah:
- 222 s. :
- Vydáno:
-
Praha :
Academia,
1972.
- Fyzický popis:
- 222 s. : 94 il. na tb., mp. příl.
Cíl | Přístupnost | Odkaz | Zdroj odkazu |
---|---|---|---|
Digitální knihovna | DNNT: Dostupné pro registrované | Digitalizovaný dokument | Moravská zemská knihovna v Brně - Kramerius |
Digitální knihovna | DNNT: Dostupné pro registrované | Digitalizovaný dokument | Národní knihovna ČR - Kramerius |
Podobné
-
Dějiny chodské keramiky
Vladimír Scheufler, 1922-1995
-
Zpráva o ethnografickém výzkumu na Horšovskotýnsku u českých přesídlenců z Volyně
Otakar Nahodil, 1923-1995
-
Etnografie národního obrození. 2.
Antonín Robek, 1931-2008
-
Lidová hrnčina v Československu
Ester Plicková, 1928-2011