Lidové hrnčířství v českých zemích

To chci

S použitím věcných, archivních i metodologických a gnoseologických pramenů, jakož i živé paměti lidí podnikl autor touto knihou "první systematický pokus o klasifikaci lidové hrnčiny". Analyzuje výrobní a společenské vztahy vtéto oblasti tvorby, určuje povahu jejích produktů zhruba od 17. do přelomu 19. a 20. století a vystihuje tehdejší celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor:
Vladimír Scheufler, 1922-1995
Typ dokumentu:
Knihy
Rozsah:
222 s. :
Vydáno:
Praha : Academia, 1972.
Fyzický popis:
222 s. : 94 il. na tb., mp. příl.

:


Knihovna má i další záznam(y) pro tuto publikaci: záznam 1 (aktuální záznam), záznam 2
Cíl Přístupnost Odkaz Zdroj odkazu
Digitální knihovna DNNT: Dostupné pro registrované Digitalizovaný dokument Moravská zemská knihovna v Brně - Kramerius
Digitální knihovna DNNT: Dostupné pro registrované Digitalizovaný dokument Národní knihovna ČR - Kramerius

Podobné