Zavařování a nakládání
Džemy a zavařeniny : 50 snadných receptů
Mariagrazia Villa
Knihy
Od dávných dob lidé pociťovali nutnost uchování potravy na méně příhodná období. Academia Barilla vybrala pro tuto knihu 50 receptů zavařenin, kompotů, džemů a čatní. Jakmile jste jednou…
Konec plýtvání jídlem : více než 333 udržitelných receptů a nápadů, jak beze zbytku zužitkovat potraviny
Knihy
Kniha chce ukázat, jak každý může omezit plýtvání jídlem a tím chránit životní prostředí a také ušetřit. Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat,…
Uchovávání úrody : tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle
Knihy
Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých…
Soběstačnost : vlastní záhony, slepice i zavařeniny : vypěstujte si vlastní zeleninu, pomazlete se slepicemi a zakousněte se do domácího chleba
Marie Diederich
Knihy
Kniha o zeleninových záhonech, slepicích i zavařeninách: vaše cesta k soběstačnosti!
Dárky z mojí kuchyně : skvělé nápady na originální balení
Regine Stroner
Knihy
Napadlo vás někdy, že byste mohli doma vyrobené dobroty věnovat svým přátelům či blízkým a způsobit jim tím radost? Zkuste to a přesvědčete se na vlastní oči. A abyste to měli snadnější,…
Zavařování : podle našich babiček i moderně
Růžena Přibylová, 1970-
Knihy
Recepty na zavařování ovoce, příprava marmelád, džemů, želé, rosolů, povidel, nakládaného ovoce, pečeného čaje, zavařování a kvašení zeleniny.
Uzení, nakládání a konzervování masa : od šunky po žebírka
Bernhard Gahm
Knihy
Vepřové, hovězí, jehněčí, drůbeží nebo zvěřina – ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit domácí trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský…
Kuchařka našich babiček a prababiček : kniha rad a receptů z dob první republiky pro ty, kteří rádi vaří
Vlasta Jakoubková
Knihy
V kuchařce našich babiček a prababiček si uděláme výpravu do kuchyně předků autorky. Tradiční, léty prověřené rodinné recepty, přijdou k chuti i dnes a obohatí váš jídelníček.
Dárky z kuchyně : zavařované, nakládané, marinované
Knihy
V této knize vám představujeme širokou paletu klasických receptů, oblíbených v mnoha rodinách. Třešňovým kompotem nebo jahodovým džemem počínaje přes lilek v sirupu a nakládané okurky…
Zavařujeme a nakládáme : podle vyzkoušených receptů
Alena Doležalová, 1958-
Knihy
Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů.Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které…
Děláme si všechno sami : průvodce na cestě k soběstačnosti
Liz Wright, 1957-
Knihy
Praktické rady pro soběstačný život - pěstování rostlin, chov hospodářských zvířat, lov zvěře a ryb, sběr hub, plodin a rostlin ve volné přírodě, zpracování vlastní úrody, kuchařské…
Dárky z přírody
Anne Rogge, 1979-
Knihy
Neexistuje pro mě nic lepšího než se toulat přírodou a objevovat při tom malé i velké poklady, které se s trochou námahy mohou proměnit v milé dárky. Tak uvádí autorka svou knihu, kterou…
Marmelády a želé : [dokonalá chuť v jediné sklenici - radost z vlastní výroby]
Hans Gerlach
Knihy
Není nad domácí marmelády! Zavařeniny jsou seřazeny podle hlavní sezony ovoce. Připravujeme je z kvalitních surovin, které sami vybíráme. Na jaře lákají jahody, rebarbora, v létě třešně,…
Zavařujeme a nakládáme : podle vyzkoušených receptů
Alena Doležalová, 1958-
Knihy
Ucelený soubor receptů na domácí zavařování a nakládání ovoce, zeleniny, hub, masa a hotových pokrmů. Jsou to jak léty prověřené recepty našich babiček, tak i recepty moderní, které…
Konzervování a zavařování
Dick Strawbridge, 1959-
Knihy
Každý z nás už si zřejmě někdy pochutnával na domácích zavařeninách a mnozí nostalgicky vzpomínáme na časy, kdy jimi voněla celá babiččina spíž. Proč ale jenom vzpomínat? Co vám…
Kvašená zelenina na 1008 způsobů : Kyse♥ a přátelé : jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v otrubách, v misu, s moukou, se sójovou omáčkou, s ovocem a v ovocné šťávě, s různými druhy koření, bleskově, střednědobě i dlouhodobě, v zeláku i ve sklenicích...
Jan Kysela, 1985-
Knihy
V knize se dočtete jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v otrubách, v misu, s moukou a různými omáčkami, s ovocem a v ovocné…
Uchováváme potraviny bez elektrické energie : podle receptů našich babiček
Alena Anežka Gajdušková, 1971-
Knihy
Uchovávání potravin v domácnosti podle našich předků. Skladování, konzervování a sterilování. Výroba destilátů a likérů.
Uchováváme potraviny bez elektrické energie : podle receptů našich babiček
Alena Anežka Gajdušková, 1971-
Knihy
Jak naši předkové uchovávali potraviny? A lze se dnes vůbec obejít bez „elektriky“? Můžeme tyto ryze přírodní postupy používat i v našich moderních domácnostech? Ano! – a v této…
Nejlepší je domácí : výrobky pro zdraví, krásu a čistotu
Markéta Vopičková Cipprová, 1971-
Knihy
Recepty, návody a nápady pro domácnost bez chemie a výrobu domácí kosmetiky a využití bylinek.
Domácí soběstačnost : co nás naše babičky nenaučily : jedlé rostliny, čaje, kávy, piva a limonády, zdravé polotovary, domácí koření, první pomoc z přírody, přírodní kosmetika a drogerie
Radka Svatošová, 1974-
Knihy
Kniha je určena lidem, kteří vlastní menší zahrádky, anebo jen okno v paneláku, a snaží se přitom žít zdravě, ekologicky a co nejvíce soběstačně. Najdete v ní nejen recepty na hotové…
Fermentované potraviny ke každému jídlu : kuchařka plná rychlých a snadných receptů s 10 potravinami bohatými na živé kultury
Hayley Barisa Ryczek
Knihy
Lidé opět objevují výrobu, chuť apřínosy potravin sživými kulturami. Fermentované výrobky odjogurtu přes kysané zelí až po kombuchu si získaly na popularitě. Anaprosto právem! Najdete…
Mářina kuchařka : recepty, kronika našeho života
Marie Stejskalová, 1873-1968
Knihy
Kuchařka psaná hospodyní v rodině Leoše Janáčka Marií Stejskalovou. Kromě receptů obsahuje množství poznámek týkajících se událostí v životě skladatele, jeho rodiny, vztahů a práce.Publikace…
Divoké kvašené nápoje : limonády, piva, vína, medoviny
Pascal Baudar, 1961-
Knihy
Text zasvětí začínající nadšence do kvašení i zkušené domovarníky do tajů divokých i domestikovaných bylin, ovoce, bobulí a dalších přírodních přísad, ze kterých lze vyrobit lahodné…
Sklenice plné dobrot : zavařujeme a konzervujeme po celý rok
Katarzyna Marciniewicz
Knihy
Místo do obchodu zajděte do spíže. Vytvořit chuťově umělecké dílo v zavařovací sklenici je snadné a především vynikající! Nahlédněte s námi do tajů zavařování a připravte si zlaté…
Malá škola zavařování
Knihy
Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly, želé či alkoholické nápoje, jak nakládat…
Babiččiny recepty na přirozenější život
Klára Trnková, 1949-
Knihy
Praktické rady našich předků týkající se šetrnějšího způsobu života, ekologického pěstování rostlin, skladování a konzervování potravin, třídění odpadu.
Jak se žije u Wohllebenů : samozásobitelství v praxi
Miriam Wohlleben
Knihy
Wohllebenovi v této knize radí samozásobitelům co je třeba vědět, aby to fungovalo. Vlastní ovoce a zelenina, vlastní vajíčka i vlastní maso – Wohllebenovi se zásobují sami a po více než…
Marmelády : domácí delikatesy
Knihy
Tato rada vám přináší báječný výběr praktických a neodolatelných receptů nejenom na hamburgery, ale i na makronky, cupcakes a muffiny a na marmelády. Dozvíte se nejen ingredience, ale i…
Domácí špajzka
Kamila Procházková
Knihy
Návody na zpracování ovoce a zeleniny, hub, ořechů, bylin ap. Mražení, sušení, zavařování, nakládání do soli, kvašení. Recepty na přípravu kompotů, džemů, sirupů, čajů ad.
Krizová kuchařka ze Svatojánu
Eva Francová, 1968-
Knihy
Jak vařit z omezených zdrojů v době krize? Jak si v domácích podmínkách vyrobit základní drogerii, kosmetiku, léčivé přípravky z bylin a další nezbytnosti? Nenechte nic náhodě a buďte…
Konzervujeme po celý rok : vše o dokonalém uchovávání zásob
Heinz K. Gans
Knihy
Konzervování potravin, ať už je to zavařování ovoce a zeleniny, nakládání hub do oleje či uzení masa, neztratilo ani v době supermarketů nic ze svého kouzla. Naopak! Úrodu z naší zahrádky…
Užitková zahrada : zelenina, byliny a ovoce z vlastní sklizně
Hans-Werner Bastian
Knihy
Bohatě ilustrovaná příručka pro ty, kteří chtějí konzumovat zdravé potraviny ze své vlastní užitkové zahrady.Publikace obsahuje podrobné informace o plánování a zakládaní užitkové…
Jak uchovávat potraviny : zavařujeme, zmrazujeme, sušíme, nakládáme
Gabriele Lehari, 1958-
Knihy
Chcete si užít sklizeň z vaší zahrádky i během roku? Nemáte chuť denně nakupovat? Rádi byste vždy měli po ruce čerstvé potraviny? Poradíme vám, jak na to! V této knize získáte potřebné…
Domácí marmelády od Hanky
Hana Chmelíková, 1961-
Knihy
Nejlepší marmeláda je domácí! Vyrobit jam nebo marmeládu, kterou budou vaše děti zbožňovat, není vůbec těžké. Recepty v bio kvalitě plné fantazie, tentokrát obohacené o buchty, koláče…
Marmelády : nejlepší recepty : děláme si sami marmelády, džemy, rosoly a ovocné pomazánky
Herbert Rhein
Knihy
Přináší přehled různých druhů ovoce, obsah vitaminů a minerálních látek v jednotlivých druzích i dobu sklizně. Popisuje jaké přístroje, pomůcky a přísady, které jsou potřeba při…
Nalož to : kujme pi©kle v kuchyni
Daniela Turecká
Knihy
Do deseti kapitol pro vás autorka naložila plísňové, měkké i tvrdé sýry, zeleninu, vejce nebo třeba anglickou snídani. Společně si dáte ty nejlepší chuťovky k pivu nebo se vydáte (mastným…
Konzervování
Oded Schwartz
Knihy
Moderní ilustrovaný průvodce všemi způsoby konzervování.Průvodce všemi způsoby konzervace potravin a světové speciality. Ovoce, zelenina, masa, ryby, sýry – více než 150 vynikajících…
Domácí recepty z farmy
Cosima Bellersen Quirini, 1960-
Knihy
Recepty na zpracování vlastních surovin - ovoce a zeleniny, zavařování, sušení. Domácí výroba másla, chleba, sýrů, uzenin, čokolády a různých cukrovinek ad.
Z babiččina receptáře : vaříme, pečeme, zavařujeme, domácí lékárna
Vladimír Doležal, 1952-
Knihy
Mnoho z nás vzpomíná na ty vynikající pokrmy, které vařily naše babičky. A autoři této publikace vycházejí právě z receptů, které jim jejich babička po celá léta psala krasopisným…
Zavařujeme, nakládáme : úsporná kuchařka
Knihy
Kuchařské předpisy na kompoty, marmelády, čatní, ale i utopence, sýry či masa v návodné příručce plné praktických rad a tipů k různým konzervačním technikám.
Domácí zavařování : 240 receptů
Magdalena Wagnerová, 1960-
Knihy
Domácí zavařováníWagnerová Magdalena V dřívějších dobách se zavařovalo především z úsporných důvodů, ale také kvůli tomu, že v obchodech mnoho věcí nebylo. Vzpomeňme na výrobu…
Nápady na dárky z mojí kuchyně : co nám nabízí příroda a zahrada
Knihy
S pomocí těchto receptů vykouzlíte ve vaší kuchyní opravdové zázraky. Vždyť zahrada a příroda vůbec jsou zdrojem nevyčerpatelného množství skvělých přísad, kterými můžete naplnit…
Tajné zahrádkové recepty naší babičky
Klára Trnková, 1949-
Knihy
Tentokrát se s babiččiným sešitkem vydáme na zahrádku a budeme se věnovat receptům ze všeho, co si můžeme sami vypěstovat. Ovoce, zelenina a bylinky vyrostlé bez chemie a hnojené přirozeně…
Nakládačka na věčné časy
Daniela Turecká
Knihy
Ať už býváte občas naložení všelijak, mít v lednici zásobu naložených dobrot se vždycky vyplatí. Nakládané dobroty do sklenic uzavřené jsou gró této netradiční kuchařky. Sýry, uzeniny,…
Domácí soběstačnost : co nás naše babičky nenaučily
Radka Svatošová, 1974-
Knihy
Kniha je určena lidem, kteří vlastní menší zahrádky, anebo jen okno v paneláku, a snaží se přitom žít zdravě, ekologicky a co nejvíce soběstačně. Najdete v ní nejen recepty na hotové…
Domácnost bez chemie : šetrné čištění, uchovávání potravin, péče tělo
Joanna Tołłoczko-Syndoman
Knihy
Je možné vyloučit škodlivé chemikálie z prostředí, kde žijeme? Určitě ano a úsilí, které na to vynaložíme, rozhodně stojí za návrat přirozené rovnováhy do těla. Tento průvodce vám…
Zavařování
Knihy
Domácí je nejlepší! Jahodový džem, švestková povidla, sladkokyselé okurky, ale třeba i nakládaný hermelín nebo utopence - to všechno si nyní můžete snadno a rychle připravit doma. V nové…
Zkvašeno : kuchařka na doma
Zuzana Ouhrabková
Knihy
Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace…
Zavařování : domácí marmelády a čatní
Knihy
Kuchařka obsahuje rady a tipy na práci se surovinami. Popisuje postup při přípravě zavařených pokrmů pro děti, dospělé i diabetiky. Uvádí dobu přípravy, přehled surovin i počet porcí…
Kniha osvědčených bylinkových receptů : domácí džusy, džemy & marmelády, bylinková vína, likéry & bylinkové pálenky, octy & oleje
Siegrid Hirsch
Knihy
Autorka publikace je uznávanou rakouskou odbornicí ve světě využití léčivých bylin. Její kniha bylinkových receptů přináší koncentrovanou sílu bylin ve více než 350 autentických receptech…
Potraviny z vlastní zahrady : jednoduchý návod, jak pěstovat ovoce, zeleninu, bylinky a další rostliny
Richard Gianfrancesco, 1972-
Knihy
Jednoduchý návod, jak pěstovat ovoce, zeleninu, bylinky a další rostliny Kniha představuje kompletního průvodce po stovkách plodin, jež můžete úspěšně pěstovat doma. Bez ohledu na to,…
Průvodce světem fermentace podle farmhouse culture : domácí výroba pokrmů a nápojů s živými kulturami včetně 100 receptů od kimči po kombuchu
Kathryn Lukas, 1963-
Knihy
Příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista. Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě…
Babička zavařuje
Jiří Kareš
Knihy
Rady a návody na zavařování ovoce, zeleniny, hub a masa. Kuchařské předpisy na jídla z vyrobených kompotů a marmelád, naložené zeleniny, zavařeného masa.